Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen

Al meer dan tien bestaat Keet in de kerk. Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen op Schouwen-Duiveland krijgen viermaal per jaar een bijzonder muziekevenement aangeboden. Op vier woensdagmorgens verspreid over het schooljaar wordt de jeugd ontvangen door Keet in theater de Nieuwe Kerk in Zierikzee; Keet in de Kerk. Altijd is het een ontdekkingsreis naar de wereld van de muziek. En altijd net iets anders dan anders....lees verder....

De organisatie van Keet in de kerk is in handen van een werkgroep waarin vertegenwoordigd zijn de basisscholen, de Zeeuwse Muziekschool, enkele beroepsmusici en vrijwilligers. Het doel van Keet in de kerk is om kinderen enthousiast te maken voor (klassieke) muziek. Docenten van de Muziekschool kunnen van alles vertellen over hun instrument, kinderen laten horen wat ze al kunnen spelen op dat instrument. Maar er worden ook nieuwe programma's zelf ontwikkeld. Naast muziek wordt dan ook dans en theater in het geheel betrokken. Dans kan gebruikt worden om vormen in de muziek zichtbaar te maken. Theater om het leven van een componist dichtbij te brengen. Meestal vinden de projecten plaats in de Nieuwe Kerk van Zierikzee, maar het kan ook zijn dat er elders een Keet gehouden wordt. In het Buxtehudejaar bracht speciale Buxbussen de kinderen naar Buxtehaven (Brouwershaven) waar ze zomaar op straat de jonge Bach ontmoetten en met hem mee gingen naar de oude Buxtehude. Enkele projecten van Keet in de kerk Zierikzee zijn ook in Amsterdam (de Noorderkerk) uitgevoerd. De werkgroep Keet in de kerk bedenkt op deze wijze steeds nieuwe aansprekende projecten.

Keet in de kerk is een bijzonder concept waarbij muziekschool, scholen en musici de handen ineen slaan om leerlingen enthousiast te maken voor muziek. Graag willen we onze gedrevenheid delen met anderen in Nederland. We stellen het op prijs als anderen zich willen laten inspireren door dit idee zij contact opnemen met Mar van der Veer (0111 - 414585) of laat even een berichtje achter op de website via de mogelijkheid om te reageren.