Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle keten op een rij

Algemeen

Al meer dan tien bestaat Keet in de kerk. Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen op Schouwen-Duiveland krijgen viermaal per jaar een bijzonder muziekevenement aangeboden. Op vier woensdagmorgens verspreid over het schooljaar wordt de jeugd ontvangen door Keet in theater de Nieuwe Kerk in Zierikzee; Keet in de Kerk. Altijd is het een ontdekkingsreis naar de wereld van de muziek. En altijd net iets anders dan anders....lees verder....

De organisatie van Keet in de kerk is in handen van een werkgroep waarin vertegenwoordigd zijn de basisscholen, de Zeeuwse Muziekschool, enkele beroepsmusici en vrijwilligers. Het doel van Keet in de kerk is om kinderen enthousiast te maken voor (klassieke) muziek. Docenten van de Muziekschool kunnen van alles vertellen over hun instrument, kinderen laten horen wat ze al kunnen spelen op dat instrument. Maar er worden ook nieuwe programma's zelf ontwikkeld. Naast muziek wordt dan ook dans en theater in het geheel betrokken. Dans kan gebruikt worden om vormen in de muziek zichtbaar te maken. Theater om het leven van een componist dichtbij te brengen. Meestal vinden de projecten plaats in de Nieuwe Kerk van Zierikzee, maar het kan ook zijn dat er elders een Keet gehouden wordt. In het Buxtehudejaar bracht speciale Buxbussen de kinderen naar Buxtehaven (Brouwershaven) waar ze zomaar op straat de jonge Bach ontmoetten en met hem mee gingen naar de oude Buxtehude. Enkele projecten van Keet in de kerk Zierikzee zijn ook in Amsterdam (de Noorderkerk) uitgevoerd. De werkgroep Keet in de kerk bedenkt op deze wijze steeds nieuwe aansprekende projecten.

Keet in de kerk is een bijzonder concept waarbij muziekschool, scholen en musici de handen ineen slaan om leerlingen enthousiast te maken voor muziek. Graag willen we onze gedrevenheid delen met anderen in Nederland. We stellen het op prijs als anderen zich willen laten inspireren door dit idee zij contact opnemen met Mar van der Veer (0111 - 414585) of laat even een berichtje achter op de website via de mogelijkheid om te reageren. 

Keetteam

Keet in de Kerk is een muziek-educatie-programma voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Keet in de Kerk wordt bedacht en georganiseerd door het “Keetteam” en zij worden ondersteunt vanuit de Zeeuwse Muziekschool.

Ik stel je aan ze voor:

Presentator en gastvrouw van Keet in de Kerk is Martine van de Kar. Martine kan heel mooi zingen, dirigeert een kinderkoor en is heel muzikaal. En als Keet in de Kerk is… dan is het feest!

Mar van der Veer is muzikant, dirigent, speelt piano en is muziekbedenker. Bij Keet leer je dus dat Mar een componist is.
Mar bedacht en maakte ook ons Keetlied! Hij verzint ook vaak de onderwerpen van de Keet-shows. En dat doet hij best goed, vind je niet?

Anton Kempe is muziekdocent bij de Zeeuwse Muziekschool en speelt heel mooi trompet! Hij regelt de administratie en de geldzaken voor Keet. Ook maakt Anton foto’s van de Keetvoorstellingen en die plaatst hij hier op de website. Kunnen we nog eens gezellig nagenieten.

Anne van Hekke informeert de scholen over Keet en maakt een planning waarin staat welke school wanneer mag komen. En natuurlijk keet zij iedere voorstelling mee!

De oudste keeter van ons allemaal is Hans Erbrink. Daarom noemen we hem onze nestor. Hij was vroeger conrector op de middelbare school en helpt al meer dan tien jaar leuke voorstellingen te maken.

Jan Oosterloo is onze productieleider. Hij maakt afspraken met iedereen, maakt productie-draaiboeken van de voorstellingen, organiseert de geluid- beeld- en lichttechniek, hij zorgt dat er een mooi decor is.... Eigenlijk regelt hij gewoon alles, de hele voorstelling, zodat wij een prachtige Keet in de Kerk meemaken.

Voor Scholen en Ouders

Keet in de kerk blijkt een prachtig middel om kinderen de taal van muziek te leren verstaan. Zeker omdat de kinderen er ook actief bij betrokken zijn. Zinvol is als de Keet-aflevering niet op zichzelf staan maar dat ze voorbereid zijn en er ook aan afronding op school plaats vindt. Ouders zijn ten allen tijde welkom bij de Keet-afleveringen.

Via de website zullen regelmatig ideeën voor voorbereiding en verwerking worden aangeboden. We stellen het op prijs als docenten leerlingen naar deze website verwijzen. Want deze website kan een brug zijn om nog meer van muziek te weten te komen. Van harte hopen we dat kinderen het leuk gaan vinden om zelf te musiceren, te spelen of te gaan zingen. De Zeeuwse Muziekschool wil de kinderen daarbij graag helpen. Maar de concerten leert de leerlingen ook luisteren en meer in muziek ontdekken dan men vaak op het eerste gehoor verneemt. Regelmatig mogen we ouders en andere familieleden verwelkomen, soms moeten er instrumenten gesjouwd worden, anderen maken foto-en filmopnamen. Wij zijn daar zeer in geinteresseerd.  Graag willen we zoveel mogelijk kinderen laten genieten van Keet in de kerk, daarom hopen we dat steeds meer scholen zich bij ons zullen voegen.

Voor scholen vormt deze site ook een platform om door middel van berichtgeving, foto's of filmpjes anderen te laten zien wat er allemaal op de scholen aan muzikale activiteiten gebeurt. Neem contact op met de mensen van de Keetclub.  Voor scholen die nog meer informatie willen hebben over culturele projecten verwijzen we graag naar de website van cultuureducatie Zeeland.